Menu
Lifestyle

Bees brilliance; huidverzorging gemaakt door bijen

Iedereen houdt van honing, of nouja bíjna iedereen dan. Ik in ieder geval wel! In de thee als ik keelpijn heb of gewoon door de yoghurt. Maar wist je dat bijen niet alleen goed zijn voor het leveren van de honing die je kunt eten? Bees Brilliance heeft een huidverzorgingslijn gemaakt van bijen-producten. Je kunt dus wel zeggen; #BEE BRILLIANCE!

Bees Brilliance

Via een vriend van mij ben ik in contact gekomen met het merk Bees Brilliance. Het bedrijf achter Bees Brilliance werkt al eeuwen met honingbijen. Deze zorgen voor de populaire Manuka-honing maar sinds 2014 is er ook een huidverzorgingslijn die gemaakt wordt van Manuka-honing, bijenpollen olie, bijenwas, propolis (een harsachtige substantie), bijengif en bijenmelk.

De hoofd ingrediënten

Ik hoor je nu denken, bijenwas, bijengif en bijenmelk? Wat doen ze daar dan in hemelsnaam mee?! Dit zijn 3 van de 6 hoofdingrediënten die Bees Brilliance gebruikt om haar producten mee te maken. Een kleine uitleg per ingrediënt;

Manuka-honing » deze honing komt van de Manuka-bloesem en is rijk aan natuurlijke suikers, aminozuren en vitamines. De honing staat bekend om zijn wetenschappelijk bewezen huid herstellende eigenschappen.
Bijenpollen olie » de olie wordt beschouwd als een superfood voor de huid en zit vol vitale voedingsstoffen om de huid te voeden.
Bijenwas » bijenwas is het materiaal dat gebruikt wordt om bijenkorven te bouwen en de honingraatcellen te verzegelen. De was wordt gebruikt om zijn vochtinbrengende en verzachtende eigenschappen.
Propolis » de rode of bruine harsachtige substantie die ook wel ‘bijenlijm’ genoemd wordt. Het zit vol met bio-flavonoïden en wordt beschouwd als een geweldige huidverjonging.
Bijengif » dit is het gif dat wordt verzameld uit de honingbij Apis Melifera. Het stimuleert de huid voor een anti-aging effect. Uiteraard wordt er bij het verkrijgen van het gif geen schade toegebracht aan de bijen.
Bijenmelk » een witte vloeibare substantie die voedingsstoffen bevat om de huid te voeden en de textuur te verbeteren.

De producten

Alle producten van Bees Brilliance kun je onderverdelen in 5 categorieën; cleansers, moisturisers, serum & treatment, maskers en hand & body. Zelf heb ik de beauty elixr mist (serum spray), de blossom hand cream en de super-fruity lip rescue.

Bees Brilliance – Beauty elixr mist
Deze mist is zowel te gebruiken na het reinigen als versteviging van de huid, als verfrissing en als een perfecte basis voor je make-up. Ik gebruik deze mist als ‘oppepper’ als ik merk dat ik ’s middags een beetje moe word en wel iets verfrissends kan gebruiken. Aloë Vera, kamille en komkommer helpen dan de vermoeide huid te hydrateren zodat je er weer even tegenaan kunt. Als je deze spray gebruikt ter versteviging van de huid, gebruik het dan na het reinigen en veeg de overtollige spray weg met een wattenschijfje. Als je het gebruikt als basis voor je make-up spray je de mist op je gezicht tussen het aanbrengen van de foundation en je blush/powder. Gebruik je de mist als verfrissing? Bewaar hem dan in de koelkast en spray de mist wanneer je wilt ter verkoeling van je gezicht.

Bees Brilliance – Blossom hand crème
Als ik íets smerig vind is het plakkerige handcrème. Ik ben daarom mega kieskeurig als het gaat om een crème. Maar deze handcrème is met vlag en wimpel door de keuring gekomen. Ik heb de tube (het is een mini van 30 ml dus mag overal mee naartoe in je tas, yay!) in mijn tas gestopt, samen met de lip rescue. Ik gebruik de handcrème wanneer ik maar wil en hij ruikt heerlijk! De hele dag door heb ik nu superzachte handen.


Bees Brilliance – Super fruity lip rescue
Net als met de handcrème ben ik ook erg kieskeurig met het uitzoeken van lipbalsem. Van veel lippenbalsems krijg ik een vieze smaak in mijn mond, plakken mijn lippen aan elkaar van de vettigheid en krijg je van die vieze velletjes in je mondhoeken. Met deze lipbalsem heb ik dat gelukkig niet. Ik gebruik ‘m ook als ‘masker’ voor de nacht. Ik slaap geregeld met mijn mond open en krijg daar enorm droge lippen van. Nu ik de lipbalsem als masker gebruik heb ik daar veel minder last van. De lippenbalsem ruikt ook heerlijk zoet, zonder dat je dat proeft.

Benieuwd geworden?

Via de webshop van Star Remedies kun je alle producten van de Bees Brilliance verzorgingslijn kopen. Je kunt Star Remedies ook volgen via Instagram: @starremedies en volg Bees Brilliance op Instagram: @beesbrilliance.

Bron: Star Remedies.

About Author

Officieel Esmeralda Samantha, 30 jaar, #juristopsneakers en eigenaar van Veritas Advies. Sinds september 2018 ben ik fulltime ondernemer in mijn eigen bedrijf. Ik heb een kantoor aan huis (zowel in Almere als in Oostenrijk), ik schrijf graag blogs, sport drie keer per week, lees en fotografeer graag (doe ik te weinig). Ik wil minimaal 2 keer per jaar op vakantie en ik ben gek op mijn Tim, Dex (Zwitserse witte herder), shoppen, wijn, en sushi.

No Comments

    Leave a Reply