Menu
Lifestyle / Persoonlijk

Dear Good Morning

Als je mij een aantal maanden geleden verteld had dat ik iedere ochtend om 7:30 uur de wekker zou zetten, koffie zou pakken en lekker op de bank een boek zou gaan lezen.. had ik je compleet voor gek verklaard. Echter is het onmogelijke toch gebeurd, ik heb een ochtendroutine! Na het lezen van het boek van Lienke de Jong werd het echt tijd om er eens wat mee te gaan doen. En zo ontstond mijn ochtendroutine. Wonder boven wonder is daar ook een soort mini-avondroutine bij gekomen waardoor ik 1) sneller in slaap val en daardoor 2) beter slaap. Win-win-win dus!

Ochtendroutine (in the making)
Het heeft even geduurd (lees: zo’n 30 jaar) maar ik ben dan toch eindelijk zo ver dat ik een door-de-weekse-routine heb. Er zijn nog wel eens dagen dat het niet ‘lukt’ om er om 7:30 uur uit te gaan maar over het algemeen lukt koffie drinken met mijn boek erbij wel. Ik heb denk ik wel zo’n 20 manieren geprobeerd om een routine te maken maar niks was écht wat bij mij paste.

Ik heb een tijdje geprobeerd om om 7:00 uur op te staan en meteen te gaan wandelen met Dex, dan te gaan sporten, meteen erna douchen en dan werken maar ook dit was geen succes. Het is toch wel gebleken dat mijn ochtendroutine vooral gewoon ‘rustig’ moet zijn. Wat ik wel nog wil gaan proberen is om na het lezen nog even 10-15 minuten een korte HIIT training van de Dear Good Morning community te gaan doen. Maar ik ben al heel blij dát ik een ochtendroutine héb, dus ik push mezelf niet teveel. En wie zegt dat een ochtendroutine heel uitgebreid moet zijn? This is what works for me! Na het lezen ga ik douchen en aankleden en dan kan ik om 10:00 uur aan het werk tot een uur of 16.30 uur. Dan is het al tijd om te gaan koken en de werkdag af te ronden.

Avondroutine
Met het ‘maken’ van die ochtendroutine ben ik ook meteen gaan kijken naar waar het ’s avonds mis ging. Over het algemeen lagen we rond 01:00 uur in bed en ja, dan is het logisch dat ik er om 7:30 uur niet fluitend uit kom. Ik weet dat ik minimaal 7,5 á 8 uur slaap nodig heb wil ik de volgende ochtend een beetje kunnen functioneren. Sinds een aantal maanden heb ik mezelf aangeleerd om mijn avondroutine om 22.30 uur te starten met een magnesium voetenbad van ongeveer 25 minuten (spierontspannend, heerlijk warm en gewoon heel fijn) en daarna naar de badkamer te gaan. Tanden poetsen, boekje lezen en daarna lekker slapen. Door het voetenbad heb ik heerlijk warme voeten en val ik super snel in slaap. Voordat ik het voetenbad gebruikte lag ik nog wel eens úren wakker omdat ik met koude voeten ECHT niet in slaap kan vallen.

En ik moet zeggen; het werkt als een tierelier! Ik lig nu rond 23:15 uur in bed en slaap vaak rond 23.30 / 23.45 uur. Zo slaap ik altijd minimaal 7.5 uur en sta ik de volgende ochtend veel energieker op. Het is in het begin wel even wennen geweest, maar nu gaat het eigenlijk als vanzelf en soms lig ik er wel eens om 23.00 uur al in en merk ik dat ‘vroeger’ naar bed gaan toch echt wel heel fijn is.

About Author

Esmeralda Samantha, 31 jaar, #juristopsneakers en eigenaar van Veritas Advies. Sinds september 2018 ben ik fulltime ondernemer in mijn eigen bedrijf. Ik heb een kantoor aan huis, ik schrijf graag blogs, dans, lees en fotografeer graag (doe ik te weinig). Ik wil minimaal 2 keer per jaar op vakantie en ik ben gek op mijn Tim, Dex (Zwitserse witte herder), shoppen, motorrijden, wijn, en sushi.

No Comments

    Leave a Reply