Menu
Persoonlijk

Een nieuw avontuur…

en ik neem je even mee naar 2004…. Ik solliciteerde als 13 jarig guppie op een baantje bij een rozenkwekerij hier in Almere. Mijn ouders wisten van niks, telefonisch had ik gevraagd ‘of ik mocht komen werken’ en de meneer aan de telefoon zei direct ja. Nou, dat ging vlot dacht ik. Dus ik naar m’n ouders: ‘pap, mam, ik heb een baantje!’. Wat ik even niet bedacht had, was dat de rozenkwekerij op zo’n 10 km afstand van mijn huis was, ik nog geen rijbewijs had, er geen bushalte in de buurt was en mijn ouders me onder geen beding op zaterdag- en zondagochtend een half uur door een bos lieten fietsen. M’n ouders waren dus de sjaak (oeps) om me ieder weekend om 6:30 uur naar de kwekerij te brengen. En daar…. is de liefde voor bloemen ontstaan.

Geen bloemencarrière

Totaal heb ik -denk ik- vier jaar in de rozenkwekerij gewerkt. Daarna heb ik wat andere bijbaantjes gehad maar de liefde voor rozen en andere bloemen bleef. Samen met mijn moeder heb ik een workshop bloemschikken gedaan, maar eigenlijk viel die behoorlijk tegen. Ik ben daarna rechten gaan studeren, heb meerdere bijbaantjes gehad (greep wel iedere kans aan om een bosje bloemen te ‘schikken’ als een klant er meerdere had gekocht haha!), ben afgestudeerd en ben in loondienst gaan werken bij de SVB en het UWV. Van een carrière in de bloemen was toen dus al geen sprake meer. Ik was toen ook nog vrij jong, dus dat was niet aan de orde. Toch is het altijd blijven kriebelen en kon ik het niet laten om van ieder bloemetje en plantje een foto te maken, als ik niet kon bloemschikken dan maar foto’s maken: “Oh hier staan krokussen, stop even Tim”… Tijdens een workshop macro-fotografie was ik dan ook helemaal in mijn nopjes dat ik leerde hoe ik de mooiste foto’s van mijn favoriete bloemen kon maken.

And so on…

In de tijd dat ik een baan in loondienst had, besteedde ik eigenlijk geen aandacht meer aan mijn liefde voor bloemen. Ik werkte van 9-17 uur en heb toen niet serieus gedacht aan een échte opleiding die te maken had met bloemen, bloemschikken of bloemstyling. Inmiddels werk ik al twee jaar als jurist in mijn eigen bedrijf en haal ik wekelijks een verse bos bloemen in huis. Stiekem was ik er dus toch nog steeds mee bezig.. Tijdens onze afgelopen vakantie in Oostenrijk heb ik veel met Tim gepraat over onze toekomst. Wil ik nog tot 2061 juridische documenten schrijven? Ik denk het niet. Ik ben té creatief om me alleen nog maar daar op te focussen. Na vele lange gesprekken en ideeën heb ik dan ook besloten om tóch weer wat met mijn liefde voor bloemen te gaan doen. En nu écht écht écht een cursus bloemschikken te gaan doen. YEAH!

Ready. Set. GO!

Ik typte op Google ‘opleiding bloemschikken’ in, en kwam al gauw op de website van de Floral academy in Ede. Na wat kort rondsnuffelen op de website wist ik het; dit is wat ik wil! Een vakopleiding tot bloemist en daarmee de kneepjes van het vak in handen krijgen. Dit wil ik! Ik rende nog net niet Tim z’n armen in, maar ik wist direct dat dit is wat ik wilde. Nog geen vijf minuten later had ik al informatie opgevraagd, en een uur later stond ik op de inschrijflijst voor de opleiding van februari 2021. Als het aan mij lag was ik in september al gestart, maar met hoe mijn agenda er nu uit ziet, kon dat helaas niet.

Een winkel?

Het duurt nu nog ruim zes maanden voor ik écht aan de slag kan en nog zeker twee jaar voor ik klaar ben met de DFA vakopleiding, maar ik heb natuurlijk wel al nagedacht over wat ik dan ga doen met al die kennis. En een bloemenwinkel is wat meteen in mijn gedachten kwam, het lijkt me onwijs tof om mijn eigen winkel te hebben en tussen de mooiste bloemen te kunnen werken. Boeketten maken, bloemstukken voor op kantoor en bruidsboeketten; voor iedereen wat wils en wie wordt er nu niet blij van een prachtig boeket? Maar voorlopig is dat nog niet aan de orde en blijf ik gewoon als jurist werkzaam. Maar wel als jurist die een hele toffe opleiding gaat doen, yeah!

Een naam, logo & website

Ik moet dus nog écht even geduld hebben, maar tot die tijd kan ik wel al aan de slag met al mijn ideeën. De naam, een logo en natuurlijk een website… inmiddels is alles al bedacht, geregeld en vastgelegd. Van de website ga ik in eerste instantie een blog maken, waarop je mij kunt volgen tijdens mijn opleiding(en) tot bloemstylist. Daarna zullen de blogs blijven bestaan, maar zal de website geen ‘echte’ blog blijven. Ik houd de naam en de website nog éven geheim, zodra alles klaar is deel ik het ook met jou.

Ik ben wel benieuwd… wat vind jij van mijn nieuwe avontuur? En heb jij iets met bloemen?

About Author

Officieel Esmeralda Samantha, 29 jaar, #juristopsneakers en eigenaar van Veritas Advies. Sinds september 2018 ben ik fulltime ondernemer in mijn eigen bedrijf. Ik heb een kantoor aan huis (zowel in Almere als in Oostenrijk), ik schrijf graag blogs, sport drie keer per week, lees graag (maar te weinig) en fotografeer graag (doe ik ook te weinig). Ik wil minimaal 2 keer per jaar op vakantie en ik ben gek op mijn Tim, Dex (Zwitserse witte herder), shoppen, wijn, en sushi.

2 Comments

 • Joyce
  1 september 2020 at 17:04

  Spannend en zo tof! Trots op je dat je je dromen volgt. 😍 Ben zeker nieuwsgierig naar je avontuur. Ikzelf ben vooral dol op rozen en gerbera’s.

  Reply
  • Esmeralda
   1 september 2020 at 17:13

   Ahhh lief dat je dat zegt! Ik ben ook héél benieuwd hoe het allemaal gaat uitpakken 😀
   En ik snap dat je gek bent op rozen en gebera’s, zijn ook mijn favorieten! Met nog vele anderen haha!

   Reply

Leave a Reply