Menu
Persoonlijk

Even bijkletsen #2

Begin augustus schreef ik de eerste even bijkletsen. Nietsvermoedend vertelde ik dat ik druk bezig was met de Summerschool van mijn business coach Tineke Zwart, dat ik aan het afronden was voor de aankomende zomervakantie en dat ik op 1 september mijn nieuwe website inclusief nieuwe diensten en pakketten zou lanceren. Dit stond allemaal op de planning totdat we op 22 augustus te horen kregen dat mijn schoonmoeder ongeneeslijk ziek was. Sinds die dag is het leven als een windvlaag aan ons voorbij gegaan.

En dan staat de tijd stil…

Ik weet nog goed dat mijn schoonmoeder vertelde dat ze wat buikpijn had. Na een aantal onderzoeken, echo’s en bloedafnames leek het in eerste instantie niet ernstig te zijn. Totdat tijdens de endoscopie een tumor te zien was. 15 augustus vertelde de artsen aan haar dat het darmkanker was en dat haar een zware 7 uur durende operatie te wachten stond. De dag erna stond een CT-scan op de planning ter voorbereiding op die operatie. Helaas kwam daar nog slechter nieuws uit dan dat het nieuws van de tumor al was. Het was geen darmkanker, het bleek alvleesklierkanker te zijn. Bij het woord ‘kanker’ heeft iedereen zo zijn associaties. Zo ook ik. Maar van alvleesklierkanker had ik nog nooit gehoord. Deze kankersoort is één van de meest dodelijke soorten en operatie is slechts bij 15-20% van de patiënten mogelijk. Tegen beter weten in ga je op internet zoeken, maar de informatie die ik las voorspelde niet veel goeds.

Na 7 operaties (in 3 weken), bloedvergiftiging, een spoedopname op de IC, een herstel van de bloedvergiftiging waar het hele AMC van stond te kijken en 7 weken hopen, duimen, bidden en smeken heeft ze toch de korte en oneerlijke strijd verloren. We hadden nooit gedacht dat het zó snel zou gaan. Dat het een slechte prognose was en dat ze geen 90 zou worden hadden we snel door. Maar dat we op 5 oktober al afscheid van haar moesten nemen, dat had gewoon niet mogen gebeuren. Daarna is alles zo snel gegaan. Op 11 oktober was de crematie. En het was prachtig. Mijn schoonvader, mijn zwager, Tim, 3 vrienden van de familie en ik hebben gesproken op de crematie. Met in totaal een plechtigheid van 1,5 uur hebben we op een mooie maar veel te vroege manier afscheid van haar genomen.

Maar je moet door…

Waar eerst ons leven stil leek te staan, lijkt het nu als een sneltreinvaart te gaan. Het is ongelooflijk dat het al 2 maanden geleden is dat ze is overleden en dat we definitief afscheid van haar hebben moeten nemen. Tim en ik hebben na de crematie nog 2 weken rustig aan gedaan met werken en zijn daarna rustig aan weer gestart. Want hoe gek, raar en bizar ook; het leven gaat door. Langzaam aan zijn we het ‘gewone’ leven weer gaan oppakken. Tim en ik zijn naar het concert van Davina Michelle geweest, hebben een nachtje in een hotel vertoefd, zijn weer escape rooms gaan doen, we spreken veel af met familie en vrienden en op het moment dat ik deze blog schrijf zit ik op Sint Maarten. Deze vakantie hadden we in mei al geboekt en na de afgelopen periode (en 2 geannuleerde vakanties) waren we er zó ontzettend aan toe om even ‘weg’ te zijn van huis, van werk, van het koude kille Nederland en gewoon niets te hoeven behalve je regelmatig insmeren met factor 50 en genieten van het eten, drinken en de zon. Samen met een goede vriend van ons hebben we er al een weekje vakantie op zitten. Helaas komt daar morgen al weer een eind aan.

Veritas Advies & Jurist op sneakers

Voor mijn bedrijf had ik gerekend op een flinke dip. Dat is gelukkig niet gebeurd en al mijn klanten waren zo ontzettend begripvol in deze situatie. Ik heb het werk een aantal weken uitgesteld en ben daarna weer aan de slag gegaan. Inmiddels werk ik weer fulltime en voelt het ook als een fijne afleiding. ‘Normaal’ wordt ons leven nooit meer, we moeten ermee leren leven. En ik weet dat Karin onwijs trots op ons is en we op precies dezelfde manier ons werk moeten blijven doen. Half september was de inschrijving van mijn merk Jurist op sneakers definitief en nu kan ik met trots zeggen dat dat míjn merk is.

Events & de website

Het workshop & high tea event wat op 9 oktober 2019 gepland stond, heb ik verplaatst naar 12 maart 2020. Inmiddels staat het eerste event van 2020 staat al op de planning. 10 januari is de Think Legal nieuwjaarsborrel 2020. Netwerken met ca. 20 andere ondernemers in het bekende legal jasje. En natuurlijk de nieuwe website niet te vergeten. Door de afgelopen maanden is ook dat op een laag pitje gezet. Inmiddels is Tim druk bezig met de vormgeving van de website en is Saskia bezig met de nieuwe webteksten. Ik hoef eigenlijk zelf alleen nog de foto’s uit te zoeken, heerlijk!

Jurist op sneakers

En natuurlijk mijn blog niet te vergeten. Ook deze heeft even stilgestaan maar vanaf 1 januari 2020 wil ik daar ook weer nieuw leven in blazen. In mijn kerstvakantie ga ik wat blogs vooruit schrijven en een aantal online zetten. Denk aan de wetswijzigingen per 1 januari 2020, het in gebruik nemen van de nieuwe btw-nummers en mijn doelen voor 2020.

Kan ik jou in 2020 weer op mijn blog verwelkomen?

liefs, Esmeralda

About Author

Officieel Esmeralda Samantha, 30 jaar, #juristopsneakers en eigenaar van Veritas Advies. Sinds september 2018 ben ik fulltime ondernemer in mijn eigen bedrijf. Ik heb een kantoor aan huis (zowel in Almere als in Oostenrijk), ik schrijf graag blogs, sport drie keer per week, lees en fotografeer graag (doe ik te weinig). Ik wil minimaal 2 keer per jaar op vakantie en ik ben gek op mijn Tim, Dex (Zwitserse witte herder), shoppen, wijn, en sushi.

No Comments

    Leave a Reply