Menu
Persoonlijk

Even bijkletsen #3

Vorig jaar augustus schreef ik de eerste even bijkletsen en vorig jaar in december schreef ik de tweede. Inmiddels is het wel weer tijd voor een update. We zijn nu ruim een half jaar verder en er zijn weer een hoop dingen gebeurd die ik graag met je wil delen. Lees je mee?

Workations

Waar zal ik beginnen? Ik had mijn jaar mega vol gepland met allerlei leuke uitjes. Januari zou rustig zijn maar voor de rest van het jaar stonden er zeker zo’n 10 á 12 tripjes op de planning. In februari ging ik met Christa 3 dagen naar Italië. In de omgeving van Florence gingen we proef eten, proef slapen en proef touren om te kijken naar een toffe locatie voor onze buitenland workation. We hebben 3 heerlijke dagen gehad, een bumpy terugvlucht (ja, we zaten in het vliegtuig terug naar huis tijdens die ‘ene’ storm…) en toen. Juist. Corona. Gelukkig hebben wij er allebei zelf geen last van gehad (we waren net voor de uitbraak in Noord-Italië weer terug) maar half maart werd al gauw duidelijk dat we in juni niet naar Italië zouden gaan. Gelukkig was de locatie enorm coulant en meedenkend en konden we onze reservering voor 2020 annuleren en alvast reserveren voor onze workation voor 2021. De workation in maart ging dus vanzelfsprekend ook niet door. Een beste teleurstelling kan ik je vertellen. We zijn nu ruim vier maanden verder dus we zijn nu wel weer bezig met de workations. In november staat de eerstvolgende gepland, ik schreef al eerder een blog over de locatie. Er zijn nog 5 kamers beschikbaar, dus mocht je altijd al eens op workation gewild hebben… grijp je kans!

Animal Crossing

Op 1 maart gingen Tim en ik naar de verjaardag van de vriendin van m’n neef. Voor haar verjaardag had m’n neef gevraagd of we mee wilde doen voor haar verjaardagscadeau; een Nintendo Switch Animal Crossing limited edition. Ik had nog nóóit gehoord van een Nintendo Switch dus toen ze dit cadeautje kreeg was ik natuurlijk wel heel benieuwd. Eigenlijk was ik direct verkocht en ‘s middags na haar verjaardag stond ik in de Game Mania om voor het eerst in mijn leven een game + gameconsole te kopen. Het spel Animal Crossing (zie foto) kende ik nog niet, het was ook nog niet beschikbaar dus ik ging naar huis met een Nintendo Switch en Yoshi. Op 23 maart kwam AC uit en een week later stond het ook op mijn Nintendo. Eerst wist ik niet zo goed wat ik ermee aan moest, maar na wat hulp van m’n neef en zijn vriendin had ik al gauw de smaak te pakken.

Inmiddels heb ik er zo’n 345 uur op zitten en kun je wel zeggen dat ik lichtelijk verslaafd ben aan het spelletje. Mijn eiland heb ik tot twee keer toe al helemaal verbouwd, ik ben nu voor de derde keer bezig. Het enige wat er nu nog te vinden is zijn de huisjes. Maar ach, zo blijf je bezig! En hey, tijdens de quarantaine was dit een welkome afleiding. Want ja. 14 april zaten wij niet in het vliegtuig naar Bonaire…. Bonaire, Italië, Wenen, Lissabon… al onze tripjes zijn geannuleerd.

Coaching ronde 2

Begin april startte de tweede ronde van het Transformers programma van mijn coach Tineke Zwart. Inmiddels zijn we dus al weer een aantal maanden onderweg en heb ik een record omzet gehaald in mei. Erg dankbaar voor al mijn leuke klanten die daar natuurlijk mede voor gezorgd hebben. M’n coach vroeg meteen: “hoe ga je dat vieren?”. Eerst wist ik dat nog niet, maar vorige week zag ik een tof horloge van het merk Paul Valentine dus daar heb ik mijn mooie record mee ‘gevierd’. En voor wat betreft coaching ben ik niet alleen bij Tineke Zwart aan de slag, maar ben ik ook met een ‘regie over je energie’-traject bezig.

Ik merkte dat ik ‘s morgens wat lastig m’n bed uit kon komen. Na zo’n 8 uur slaap was ik nog steeds moe en na een aantal maanden kon ik me daar toch flink aan irriteren. Inmiddels heb ik samen met m’n coach wat nieuwe ‘leefregels’ opgesteld en ik merk zeker verschil. Eén van de grote veranderingen is toch wel het minder ‘aan’ staan qua social media en mijn telefoon in de buurt hebben na het werk. Door de weeks en op zondag gaat m’n telefoon nu automatisch op niet storen om 21:00 uur en dat geeft al heel wat rust! Ik probeer ook zo vaak mogelijk voor het slapen gaan te mediteren en nu sinds ongeveer een week lukt het om voor het slapen nog even wat te lezen, en dan natuurlijk géén management of business boeken haha.

Tweede kantoor

Begin mei zijn mijn zwager en schoonvader naar Oostenrijk ‘verhuisd’. Mijn zwager woont daar nu permanent, mijn schoonvader die rijdt nog heen en weer tussen Göriach en Almere. Twee weken geleden zijn we op bezoek geweest om even vakantie te vieren en hun nieuwe huis te bekijken. Op de meest regenachtige dag zijn we naar IKEA in Klagenfurt gereden en hebben we van alles gekocht om een kantoor te bouwen. Over drie weken gaan we voor vijf weken naar Oostenrijk. Drie weken vakantie en twee weken werken. Superfijn dus dat we nu ook daar een kantoor hebben, nu kunnen we vaker en langer bij hun zijn, vaker en langer vakantie vieren en tussendoor ook nog werken. Win-win!

Intermitted Fasting

Eind maart had ik ook besloten te gaan stoppen met Krav Maga. Ik merk dat mijn lichaam het gewoon niet trekt door mijn hypermobiliteit en mijn spieren en gewrichten die gewoon niet helemaal lekker samenwerken. Na iedere les heb ik wel érgens last van en dat duurt dan zo’n 2-3 weken. Dus ja. In the end werkt dat gewoon niet. Ik merkte dat ik er heel erg tegenop ging zien en dat voelde niet tof meer. Sinds begin van dit jaar zijn we ook gestart met Intermitted Fasting 16:8. Dit betekent dat we 16 uur vasten en 8 uur de tijd hebben om te eten. We slaan ons ontbijt over en lunchen dan tussen 12/13 uur. Ons avondeten nemen we tussen 17/18 uur dus onze vast is soms nog langer.

Tim is er al een hoop mee afgevallen, bij mij gaat het -helaas- een stuk langzamer. En ja, dat de sportscholen dicht waren hielp natuurlijk ook niet echt mee. Maar het is 1 juli geweest dus ook mijn sportschool is weer open! Voor deze week heb ik 4 lessen gereserveerd, dus samen met IF moet het vast goed komen dat de Corona-kilo’s er bij mij ook weer af gaan (en natuurlijk nog wat meer kilo’s.. ook daar ben ik al zo’n anderhalf jaar mee bezig maar we zetten door!).

Al met al en ondanks Corona toch weer een hoop gedaan en meegemaakt. Nu ik wat meer ‘rust’ heb van het continue beschikbaar zijn en aan staan merk ik dat ik het ook weer leuker vind om te bloggen, te scrappen en boeken te lezen. Toch wel heel fijn om dat soort dingen weer op te pakken. Ik heb onlangs ook wat inzichten gekregen uit het boek ‘De edele kunst van not giving a fuck’ dus die zal ik binnenkort hier reviewen. Tot snel!

About Author

Officieel Esmeralda Samantha, 29 jaar, #juristopsneakers en eigenaar van Veritas Advies. Sinds september 2018 ben ik fulltime ondernemer in mijn eigen bedrijf. Ik heb een kantoor aan huis (zowel in Almere als in Oostenrijk), ik schrijf graag blogs, sport drie keer per week, lees graag (maar te weinig) en fotografeer graag (doe ik ook te weinig). Ik wil minimaal 2 keer per jaar op vakantie en ik ben gek op mijn Tim, Dex (Zwitserse witte herder), shoppen, wijn, en sushi.

2 Comments

 • Saskia
  23 juli 2020 at 20:48

  Leuk bijklets artikel. Ik was je kwijt geraakt, je blog. Leuk je weer te hebben gevonden.

  Reply
  • Esmeralda
   1 september 2020 at 17:14

   Hee Saskia! Dát is lang geleden zeg!! Leuk dat je me weer gevonden hebt, en ik jou dus! 😀

   Reply

Leave a Reply