Menu
Lifestyle

How to: reizen met alleen handbagage

Weer overal naartoe op vakantie kunnen komt steeds dichterbij! Steeds meer landen kleuren geel en ook de zomer komt dichterbij. Tijd dus om je te oriënteren op jouw ideale bestemming. Zon, zee, strand… En een goed moment voor het maken van een paklijst. Maar ik kan me voorstellen dat je geen zin hebt om te zeulen met zware bagage en grote koffers. Bovendien scheelt het je ook geld, want voor ruimbagage wordt, afhankelijk van het gewicht, nog een extra bedrag gerekend. Daarom deel ik vandaag hoe je, zowel voor kortere tripjes als langere vakanties, alleen met handbagage kunt reizen.

Alleen handbagage?
Hoe dan? Een reis maken van twee weken met alleen handbagage hoor ik je denken. Het lijkt niet te doen, want alleen al kleding neemt veel ruimte in. Toch is het mogelijk en heeft het ook veel voordelen om alleen met handbagage te reizen. Zo hoef je bijvoorbeeld je bagage niet van te voren in te checken en ben je achteraf niet veel tijd kwijt met het wachten op je koffer of backpack.

Wat wel handig is om bij de vliegmaatschappij te checken hoe streng ze zijn. Wat zijn de maximale afmetingen en wat is het maximale gewicht? En is het erg als je nog een klein tasje ernaast bij je hebt of moet echt alles in die ene trolley of rugzak zitten? Bovendien mag je ook maar een beperkte hoeveelheid vloeistof mee in je handbagage. Namelijk 1 liter, verdeeld over verpakkingen van maximaal 100 milliliter per stuk. En je koffer weegt zonder inhoud ook al wat, neem dit mee in je maximale gewicht. Door hier vooraf van op de hoogte te zijn, voorkom je vervelende (financiële) verrassingen op het vliegveld.

Een goed begin is het halve werk
Het valt of staat natuurlijk allemaal met een degelijke koffer, rugzak of weekendtas. Die ook nog aan de afmetingen van de vliegmaatschappij moet voldoen. Het beste is om te kiezen voor een lichtgewicht, zodat er niet teveel van je maximale gewicht wordt afgesnoept. Wanneer je meer comfort wilt, zoals minder strenge handbagage eisen en meer beenruimte, kies dan de wat duurdere vliegmaatschappijen.

Omdat vloeistoffen, je papieren en elektronica bij de douane ook wordt gecheckt, kun je dit beter tijdelijk in een katoenen tasje stoppen. Door de vloeistoffen in een doorzichtige zak te stoppen, zien ze daar gelijk wat je meeneemt. Op die manier kun je het snel door de security, want je koffer of tas hoeft niet open. Na de controle kan je deze alsnog in je koffer stoppen. Houdt hier rekening mee qua ruimte!

Inpaktips
Een paar dingen zijn handig wanneer je je koffer of tas gaat inpakken. Zo heb je bijvoorbeeld meer balans als je zware dingen bij de wielen plaatst. Zachte dingen leg je onderin of kun je ertussen proppen. Rol je kleding op en gebruik eventueel vacuümzakken. Houdt ook ruimte over voor eventuele souvenirs.

Kleding
Draag tijdens de reis de zwaarste kledingstukken, een jas of dik vest en schoenen. Door één paar makkelijke schoenen en een paar slippers extra mee te nemen, kun je genoeg afwisselen. Bovendien kun je hier je sokken in stoppen, wat weer ruimte scheelt. Neem voor maximaal zeven dagen kleding mee, die je onderling kunt combineren. Ter plekke kun je prima een (hand)was doen en daar wasmiddel of babyshampoo voor kopen. Neem ook geen groot strandlaken mee, maar kies voor een lichte hamamdoek of sneldrogende handdoek. Wanneer je op je bestemming handdoeken hebt, zou ik deze lekker thuis laten.

Vloeistoffen
Koop hervulbare reisflesjes en verdeel de vloeistoffen over meerdere bagagestukken als je niet alleen reist. Zo kan de een tandpasta meenemen, de ander zonnebrand. Voor dit laatste betaal je vaak veel meer op vakantiebestemmingen. Verzorgingsproducten kun je vaak gewoon ter plekke kopen, dat scheelt weer gewicht.

Overige tips
Neem geen fysieke boeken mee of kies voor dwarsliggers. Maar dit snoept ongemerkt veel van je gewicht af. Neem liever een iPad of e-reader mee. Bovendien kun je vaak met een app ook boeken lezen op je smartphone.

Wat is jouw ultieme reis-alleen-met-handbagage-tip?

About Author

Officieel Esmeralda Samantha, 29 jaar, #juristopsneakers en eigenaar van Veritas Advies. Sinds september 2018 ben ik fulltime ondernemer in mijn eigen bedrijf. Ik heb een kantoor aan huis (zowel in Almere als in Oostenrijk), ik schrijf graag blogs, sport drie keer per week, lees graag (maar te weinig) en fotografeer graag (doe ik ook te weinig). Ik wil minimaal 2 keer per jaar op vakantie en ik ben gek op mijn Tim, Dex (Zwitserse witte herder), shoppen, wijn, en sushi.

No Comments

    Leave a Reply