Menu
Lifestyle

Lockdown leestips

Ik kan het woord lockdown bijna niet meer verdragen, maar we moeten het er maar mee doen. Maar… er is zicht op versoepelingen, but still. You never know!

Tijdens de eerdere lockdowns en de lockdown lite (serieus? :P) heb ik wel weer mijn liefde voor lezen hervonden. Ik vind het heerlijk om mezelf in deze rotte tijd even te kunnen verliezen in een romantisch verhaal of in een spannende thriller. Vandaag deel ik mijn top 4 van het laatste halfjaar met je, wie weet zit er voor jou iets tofs bij.

1. Jacky van Laren – Eilandliefde
Via via raadde iemand mij de Eilandliefde-serie aan. Deze serie bestaat uit de delen Duingras, Stormwind, Springvloed, Tegenstroom en Hoogtij. Ik was direct fan van het verhaal en het idee dat het een 5-delige serie was, lekker veel te lezen! Het verhaal speelt zich af op een van de Waddeneilanden. De 5-delige serie wordt telkens door iemand anders ‘verteld’. Dit maakt de serie leuk en vlot. De personages zijn stuk voor stuk leuk, gezellig en je leeft echt met ze mee. In deze verhalen vind je romantiek, vriendschap en de gewone alledaagse dingen waar iedereen mee te maken krijgt. Herkenbare situaties en de ideale serie om tijdens de lockdown (wie weet hoeveel er nog volgen?!) in één ruk uit te lezen.

2. Esther Verhoef – De nachtdienst
Esther heeft vijftien boeken uitgebracht, waarvan ik er inmiddels acht gelezen heb. De nachtdienst is de meest recente en zoals het een spannende thriller betaamt, heb ik deze in no-time gelezen. Je zit snel ín het verhaal en je wilt steeds maar verder lezen. Je leest het verhaal van dierenarts Emma en haar dochter. Ze wonen boven de dierenkliniek en op een avond moet Emma een operatie uitvoeren, niet op een dier maar op een mens. En dit is het begin van alle ellende.

3. Linda Jansma – Slaap maar zacht & Cirkel van het kwaad deel 1, 2 en 3
Linda is één van mijn favoriete schrijfsters. Door de drukte van de afgelopen jaren was ik haar boeken wat uit het oog verloren. Aan de ene kant een geluk bij een ongeluk, want ik had nu zeven boeken die ik achter elkaar kon lezen. Ik startte met de laatste nieuwe: Slaap maar zacht. Daarna las ik In eigen hand, Judaskus, de 3-delige serie Cirkel van het kwaad en vorige week was ik klaar met In naam van de vader. Als je van thrillers houdt, kan ik deze zeker allemaal aanraden.

4. Marijke Vos – Wedden dat ik blijf
Een aantal jaar geleden las ik Ik kom je halen van Marijke en heb toen ‘niet meer aan haar gedacht’ om het maar even zo te zeggen. Vlak voor de Kerst kwam ik Wedden dat ik blijf tegen op Bol.com en was ik meteen verkocht door de omslag. Dit verhaal gaat over Debby, een stadse meid die een weddenschap sluit met haar zus. Ze belanden op het platteland en Debby gaat haar droom verwezenlijken; ze wil een boerderij met alpaca’s. Ik zag steeds die lieve beestjes voor me, en natuurlijk de knappe dierenarts. Dit boek heb ik in één week gelezen, en dat is voor mij echt wel een record.

Heb jij nog lockdown leestips voor mij?

*Dit artikel bevat affiliate links.

About Author

Esmeralda Samantha, 31 jaar, #juristopsneakers en eigenaar van Veritas Advies. Sinds september 2018 ben ik fulltime ondernemer in mijn eigen bedrijf. Ik heb een kantoor aan huis, ik schrijf graag blogs, dans, lees en fotografeer graag (doe ik te weinig). Ik wil minimaal 2 keer per jaar op vakantie en ik ben gek op mijn Tim, Dex (Zwitserse witte herder), shoppen, motorrijden, wijn, en sushi.

No Comments

    Leave a Reply