Menu
Lifestyle

Mijn Netflix favorieten #2

Er komen met regelmaat nieuwe series en films op Netflix, terwijl anderen weer verdwijnen. Het is altijd even zoeken, maar soms zitten er series tussen die je niet loslaten. Gelukkig hebben we daar momenteel allemaal wat meer tijd voor en dus is het een mooi moment om weer wat Netflix kijktips te geven.


1. The Bold Type
Drie jonge meiden leren elkaar kennen bij Scarlet magazine en al snel worden ze dikke vriendinnen. Je krijgt een uitgebreide kijk in hun leven, waarbij zelfontwikkeling, liefdesrelaties, seksualiteit, carrière en vriendschap een belangrijke rol spelen. Daarnaast komen maatschappelijke thema’s als feminisme, social media gebruik en discriminatie voorbij.

Deze serie heb ik in 2 weken gekeken. Dat waren 4 seizoenen met samen 46 afleveringen. Daarna viel ik in een groot, donker, gat waardoor ik alleen maar meer kan hopen dat het laatste seizoen ook snel beschikbaar is in Nederland. Het is een serie waarbij je echt meeleeft met de hoofdpersonen, omdat het heel herkenbare onderwerpen zijn. Het voelt bijna alsof het je vriendinnen zijn.

2. Who killed Sara? (¿Quién mató a Sara?) – Spaans
Bijna heel de serie bestaat uit afleveringen die een flashback vormen naar eerdere gebeurtenissen. Bijna 18 jaar lang zat Alex onschuldig vast op verdenking van moord op zijn zus. Zijn zus Sara raakte gewond tijdens het paragliden en overleed ter plekke. Maar of het een ongeluk is, of dat er opzet in het spel is, is niet bekend. Wanneer Alex vrij komt, begint hij een wraakactie op de Lazcano familie, die erbij waren. Tegelijkertijd probeert hij uit te vinden wat er zich daadwerkelijk heeft afgespeeld.

Inmiddels zijn Tim en ik vrij goed geworden in bingewatchen en hadden we ook deze serie binnen no-time gekeken. Met zo’n 4 á 5 afleveringen per dag ben je er zó doorheen. Het was dan ook weer even jammer dat dit seizoen klaar was. Gelukkig hoeven we niet lang te wachten en kunnen we 19 mei al weer verder kijken. Heb je deze serie nog niet gezien? Ik zou maar snel starten met kijken zodat je de 19e meteen verder kunt met S2.


3. Emily in Paris
De Amerikaanse Emily wordt voor een jaar naar Parijs gestuurd, voor een baan. In eerste instantie zou haar baas die functie op zich nemen, maar die werd zwanger. Het gaat om een klein marketingbedrijf, waar wel wat Amerikaanse invloeden gebruikt kunnen worden. Echter is de taal een barrière en moeten werk en vriendschappen gecombineerd worden. Ook haar relatie blijkt niet bestand tegen de afstand.

Het duurde even voor ik echt ‘in’ de serie zat, en toen ik er eenmaal in zat was ‘ie klaar. Maar ja, dat kwam omdat ik op één dag 6 afleveringen had gekeken. De afleveringen duren max 30 minuten, dus technisch gezien kun je het eerste seizoen makkelijk op je zondagmiddag bingen. Nu maar hopen dat seizoen 2 snel komt!


4. Lupin
Lupin is een serie van een heel ander soort. Niets romantisch, maar een Franse thriller. Toch zit er ook humor in verwerkt. Momenteel zijn er 5 afleveringen, maar er volgen later dit jaar meer. Lupin vertelt het verhaal van een professionele dief, Assane, de zoon van een immigrant uit Senegal. Hij wordt in zijn daden geïnspireerd door een boek dat hij krijgt van zijn vader. Echter wordt zijn vader vals beschuldig van wat hij doet en wordt opgepakt. Na een kwart eeuw zint Assane op wraak op een familie om aan te tonen dat zij achter de dood van zijn vader zitten.

Je raadt het al, ook deze serie hebben we gebinged. In twee dagen waren we erdoor. Ik kan niet wachten tot er meer afleveringen komen. Ik heb ook het boek dus die wil ik ook nog gaan lezen. Dit is de trailer van seizoen 2 (pas op bevat spoilers!), ik ben benieuwd deze zomer!

5. The Queen’s Gambit
Een Amerikaanse dramaserie naar het gelijknamige boek uit 1983, bestaande uit 7 afleveringen. En waarvan er waarschijnlijk geen tweede seizoen komt. Het verhaal speelt zich af in de jaren 50 en 60. Wanneer haar moeder overlijdt komt Beth in een weeshuis terecht waar de conciërge haar leert schaken. Dit terwijl ze verslaafd raakt aan de kalmeringspillen die ze dagelijks moet innemen. Na haar adoptie doet ze mee aan een schaaktoernooi en wint. Ze wordt gevolgd in haar weg om ‘s werelds grootste schaakster te worden. Maar dat gaat niet zonder slag of stoot, ze worstelt mentaal met zichzelf, maar krijgt ook te maken met alcohol- en drugsverslaving.

Na het kijken van deze serie zijn Tim en ik ook gaan schaken. De serie hebben we eerst (surprise!) gebinged en een aantal maanden later hebben we zelf de kneepjes van het schaakvak geleerd. We doen het nu ongeveer een week en ik snap dat er zoveel mensen zijn die van schaken houden. De serie is goed in elkaar gezet en bingewaardig. Jammer dat er geen tweede seizoen komt, misschien ga ik ‘m nog wel opnieuw kijken nu ik zelf ook ‘kan’ schaken.

Heb jij nog Netflix-tips voor mij?

Bron foto: Nadine van Spanje – New Fotografie

About Author

Esmeralda Samantha, 31 jaar, #juristopsneakers en eigenaar van Veritas Advies. Sinds september 2018 ben ik fulltime ondernemer in mijn eigen bedrijf. Ik heb een kantoor aan huis, ik schrijf graag blogs, dans, lees en fotografeer graag (doe ik te weinig). Ik wil minimaal 2 keer per jaar op vakantie en ik ben gek op mijn Tim, Dex (Zwitserse witte herder), shoppen, motorrijden, wijn, en sushi.

No Comments

    Leave a Reply