Menu
Business

Plannen met Structuurjunkie Cynthia

Plannen kan ik als de beste, althans dat dacht ik. Ik plande al mijn werk in één week en ging op maandag vol goede moed aan de slag. Tot het halverwege de dag was en ik tot de conclusie kwam dat mijn maandag anders liep dan gepland en ik de rest van de week al niet meer ging ‘redden’. Tijd om mijn plan-problemen aan te pakken.

Weekindeling

Tijdens mijn werkvakantie in Oostenrijk merkte ik dat het zo niet langer meer ging. Ik werkte ’s avonds en in het weekend regelmatig door om mezelf aan mijn te strakke planning te houden. Begin februari heb ik mijn agenda samen met mijn personal assistant Lein omgegooid en wat meer structuur aangebracht. Ik plan op maandag niets (behalve sporten + coaching met mijn businesscoach) zodat ik tijd heb voor de e-mails van vrijdag en ad hoc dingen, op dinsdag, woensdag en donderdag begin ik mijn dag met een intake en heb ik de rest van de dag vrij voor het maken van documenten en vrijdag is mijn semi-vrije dag. Toch plande ik nog steeds teveel dingen op één dag en redde ik het niet om alles af te krijgen naar mijn strakke deadlines.

Plan tools

Trello, To doist, Asana, een papieren agenda, een online agenda.. ik heb alles al geprobeerd om mijn taken te verdelen en een poging te doen om niet meer te strak te plannen en te voorkomen dat ik moet schuiven in mijn agenda en taken moet uitstellen. Niets van dat alles bleek de echte oplossing en ik bleef doorzoeken. Halverwege augustus kwam ik Cynthia Schultz weer tegen op Instagram. Wellicht ken je haar al als de structuurjunkie. In het verleden heb ik wel eens een korte Instagram cursus van haar gevolgd, maar ben haar toen wat ‘uit het oog’ verloren. Op haar Instagram vertelde ze over haar Structuurjunkie Gáán membership en de Structuurjunkie plantraining, en laat die plantraining nu net zijn waar ik naar op zoek was.

alt text
alt text

Planner

Ook was ik al een tijdje op zoek naar een nieuwe planner. Na twee keer een roze (en vooral zware) purpuz wilde ik een lichtere, compactere planner die ik makkelijker overal mee naartoe kon nemen. Ook ben ik geen fan van ongedateerde planners (ik wil de planner ook als agenda gebruiken, als er dan geen data in staan is dat heel onhandig). De zoektocht werd er niet makkelijker op totdat ik de Structuurjunkie plantraining tegen kwam. Bij de plantraining krijg je een structuurjunkie planner erbij met keuze uit twee formaten, twee kleuren én gedateerd of ongedateerd. Drie keer yay! De keus was snel gemaakt, ik bestelde de plantraining en een gedateerde, kleine koraalrode planner.

How to plan

Op het moment dat ik de plantraining en de planner had besteld, zat ik nog in Oostenrijk. Ik moest dus nog even wachten tot ik mijn planner kon gaan gebruiken en had natuurlijk nog lang geen goede planskills. Bij de planner zit een mini how to plan cursus van vier korte video’s. Tijdens mijn vakantie heb ik vast de how to plan minicursus gekeken en ben thuis direct met mijn planner aan de slag gegaan. Inmiddels ben ik een week met mijn planner aan de slag en heb ik twee weken vooruit gepland en hoef ik niet alles meer in één week te proppen.

De basis heb ik nu onder de knie en bestaat eigenlijk uit drie stappen:
1) Eérst mijn ‘eigen’ tijd inplannen. Ik schrijf eerst mijn afspraken in mijn planner, ik plan per week wanneer ik buiten de deur ben, wanneer ik met Dex ga wandelen, wanneer ik wil sporten en wanneer ik écht vrij wil zijn. De vrijdag dus.
2) Alle taken die ik heb, schrijf ik op de lijntjes onder de dagen. Pas wanneer ik echt mijn week ga plannen zet ik het op de dag dat ik het ga doen.
3) Plannen maar! Op zondag pak ik mijn planner erbij en kijk ik welke taak een deadline heeft en wanneer dat is. Ik plan het dan op de dag dat het af moet zijn en zo heb ik voor mezelf inzichtelijk wanneer wat klaar moet zijn.

Vooruit plannen

Taken die volgende week of die week erop pas hoeven, zet ik wel vast in de week op de lijntjes maar plan ik dus niet op een dag al in. Op die manier voorkom ik dat ik veel te veel op één dag en in één week plan. Ik kan nu wel die taken vast uit mijn hoofd zetten, plannen voor een of twee weken later en zo weet ik dat dat dus niet meteen hoeft. Voor mij best een fijne manier! Ik ben nog niet begonnen aan de échte plantraining, na de vakantie was het even bikkelen om wat dingen in te halen. De plantraining staat voor volgende week op de planning (ha!) en ik ben heel benieuwd wat daar verder nog voor tips en aanvullende skills uit komen.

Ben jij een planheld? En heb jij nog tips voor mij? Ik ben benieuwd!

Foto’s: Cynthia Schultz – Structuurjunkie

About Author

Officieel Esmeralda Samantha, 29 jaar, #juristopsneakers en eigenaar van Veritas Advies. Sinds september 2018 ben ik fulltime ondernemer in mijn eigen bedrijf. Ik heb een kantoor aan huis (zowel in Almere als in Oostenrijk), ik schrijf graag blogs, sport drie keer per week, lees graag (maar te weinig) en fotografeer graag (doe ik ook te weinig). Ik wil minimaal 2 keer per jaar op vakantie en ik ben gek op mijn Tim, Dex (Zwitserse witte herder), shoppen, wijn, en sushi.

No Comments

    Leave a Reply