Menu
Persoonlijk

Wist je dat..

Iedereen is gek op weetjes. Weetjes als in feiten of kennisweetjes. Maar ook weetjes over iemand zelf. In de afgelopen maanden heb ik een behoorlijk aantal weetjes over mezelf verzameld waarvan er maar weinig mensen zijn die ze allemaal weten. Lees je mee? En, welke zijn er ook op jou van toepassing? Let me know!

1. Ik ben gek op notitieboekjes.
Overal waar ik ben moet ik een notitieboekje bekijken en bedenken wat ik erin zou kunnen schrijven. En kopen natuurlijk.

2. Ik ben verslaafd aan cappuccino.
Het maakt niet uit waar ik ben en hoeveel tijd ik heb, als ik ergens iets ga eten of drinken zorg ik ervoor dat ik een cappuccino kan drinken. Bij voorkeur natuurlijk met havermelk want ik kan niet tegen koemelk.

3. Ik heb een Bloomon abonnement.
Al bijna een jaar. Ik kan gewoon niet zonder bloemen in huis. Soms heb ik wel eens twee of drie bossen tegelijk.

4. Ik gruwel van zwarte thee.
En dan niet de zwarte thee als in earl grey of de Pickwick zakjes maar thee die gewoon te lang heeft gestaan met het zakje erin. Het liefst doop ik het zakje 2 of 3x in het water en haal ik hem er dan gauw weer uit.

5. Zonder pyjama slaap ik niet.
Noem me gek maar of het nu vriest of dat het buiten 35 graden is, ik slaap altijd met een pyjama.

6. Als ik naar de wc ga laat ik (bijna) altijd de deur open.
Als ik naar de wc ga laat ik gewoon de deur open. Behalve als er visite is natuurlijk. Scheelt ook een hoop geld voor het licht kan ik je vertellen.

7. Vroeger was ik gek op geel.
Je zou het nu niet zeggen maar het is echt waar.

8. Ik ben altijd al creatief geweest.
Ik hoefde vroeger maar te denken aan een nieuwe hobby en ik had alles al in huis. Mijn geld ging volledig op aan allerlei knutsel- en hobbydingen. Van kralen tot taarten-bak-spullen, 3D-kerstkaarten knippen, foto’s inplakken (scrappen doe ik nog steeds) en noem het maar op. Ik moest gewoon altijd iets te fröbelen hebben.

9. Toen ik klein was had ik vissen.
Volgens mij hebben ze het niet heel lang overleefd en had ik gauw weer een paar nieuwe, maar ik vond het wel leuk. Het heeft ook niet heel erg lang geduurd want al gauw kwam er een parkiet en een vogel en dat vond ik toch een stuk gezelliger dan die saaie-in-rondjes-zwemmende-vissen die om de haverklap dood waren.

10. Ik ben gek op uitroeptekens!
Geen idee hoe dat is gekomen maar als ik iets leuk vind moet er altijd een uitroepteken achter! Zo lekker schreeuwerig! Alsof een gewone punt niet genoeg is!!!

11. Ik eet met gemak in mijn eentje 1kg lasagne.
Een vriend van mij kan er nog steeds niet bij met zijn hoofd. Ik kan met gemak een kilobak lasagne opeten. Natuurlijk geen zelfgemaakte lasagne maar die kant-en-klare van de Plus, die vind ik echt heer-lijk. Best jammer dat er melk en gluten in zitten, daar ga ik niet zo goed op. Het is dan ook al behoorlijk lang geleden dat ik zo’n joekel heb weggewerkt.

12. Ik houd van handcrème, maar alleen als het niet plakt.
Als het om handcrème gaat ben ik enorm kieskeurig. Ik heb dan ook lang moeten zoeken naar de voor mij perfecte handcrème. Uiteindelijk ben ik bij de Karma handbalm van Rituals uitgekomen.
Deze handcrème ruikt heerlijk, smeert fijn en plakt niet. 3x yay!

13. Lang getwijfeld over een tattoo, toch (nog) niet gedaan.
In juni 2019 liet mijn vriendin haar 2e tattoo zetten. Hierdoor raakte ik aan het twijfelen of ik ook een tattoo wilde. En wat wilde ik dan? En waarom? De dag waarop ik hem zou gaan zetten was al snel bekend; 27 september, mijn verjaardag. Maar wat dan?! Een hartje wilde ik. Uiteindelijk heb ik het niet gedaan. Ik was er met mezelf nog niet over uit of ik het om de juiste reden deed. Wilde ik het omdat mijn vriendin ook een tattoo heeft, of wilde ik het zelf écht? Ik ben er nog steeds niet uit trouwens.

14. Ik blog al sinds 2007.
Ik ben ooit begonnen bij www.web-log.nl en had een blog met veel vaste bezoekers. Na web-log.nl ben ik over gegaan naar een eigen domeinnaam bij WordPress. Die domeinnaam is inmiddels al tig keer veranderd. Inmiddels ben ik weer verhuisd naar dit domein.

15. 10 jaar geleden had ik zwart haar, inmiddels is het ook roze geweest.
Toen Tim mij leerde kennen was ik geen blondine. Sterker nog, ik had zwart haar. Zo zwart als het maar zijn kon. Ik wilde namelijk midden-bruin, maar hoe vaker je dat verft (en dan niet alleen de uitgroei maar gewoon alles) hoe sneller het zwart wordt. Toch ben ik er nu van overtuigd dat blond beter staat dus daar houden we het nu op! Eén keer in de 8-9 weken ga ik naar de kapper en laat ik halve highlights of hele highlights verven, en mijn haar knippen en dan kan ik er weer een poosje tegenaan.

16. Ik vergeet altijd wel iets in mijn tas te stoppen.
Eigenlijk zou het handiger zijn als ik gewoon één tas zou hebben. Het is dus altijd wel zo dat als ik de helft van mijn tas heb overgegooid in de ander, ik toch nog iets vergeten ben. Een pen, m’n agenda, een oplader, een notitieboekje, visitekaartjes.. noem het maar op! Heel vervelend!

17. Lang niet onder water durven zwemmen.
In een van de eerste lessen voor mijn B-zwemdiploma heeft de badmeester mij het zwembad in geduwd waardoor ik een reflex heb ontwikkeld door adem te gaan halen en te slikken zodra ik het water in kom. Hierdoor kon ik nooit meer het water in springen zonder mijn neus dicht te houden met één hand. Echt handig was dat niet… Drie jaar geleden ben ik daarom opnieuw op ‘zwemles’ gegaan om van dat reflex af te komen. Ik durf nu ein-de-lijk onder water te zwemmen zonder mijn neus dicht te knijpen.

18. Ik eet (bijna) geen appelmoes meer.
Vroeger wilde ik nooit eten. M’n ouders hadden een trucje bedacht om mij wel te laten eten; appelmoes. 12 liter appelmoes ging er met gemak in één week door. Met als gevolg dat ik nu geen appelmoes meer eet hahaha. Iets teveel van het goede geweest vroeger.

19. Ik lust de meeste rode groenten niet.
Bieten, rabarber, rode kool en warme cherrytomaten krijg ik echt de kriebels van. BAH.

20. Ik verwissel regelmatig mijn linker- en rechterlens.
Hoe dom. Ik weet het. Ik stop regelmatig de verkeerde lens in het verkeerde oog. Ik had altijd een flink verschil tussen links en rechts maar nu niet meer. Beide ogen -3.50 maar met een minimaal verschil in de as van mijn lens. De ene 010 en de ander 020. Het verschil is nu dus bijna niet meer te zien dus ik moet nóg beter opletten welke lens ik in welk oog stop.

21. Al bijna 10 jaar samen met Tim.
In mei 2012 leerden we elkaar op de dansschool kennen. Ik had geen danspartner meer, en Tim ook niet. Heel old-skool werden we door de dansleraar aan elkaar voorgesteld en ik was op slag verliefd. Op 18 oktober van dat jaar trok ik de stoute schoenen aan en vroeg ik of Tim verkering met me wilde. Inmiddels bijna 10 jaar later wonen we al bijna 5 jaar samen en hebben we ons huisje, boompje én een beestje. Onze 2,5 jaar verkering vierden we op Curaçao tussen de dolfijnen. Een geweldige ervaring om nooit te vergeten!

22. Ik heb een zwak voor pasta.
Als je me vraagt wat ik wil eten, kies ik 9 van de 10 keer voor pasta. Met tomatensaus, roomsaus, champignons, pesto.. als er maar pasta bij zit!

23. Ben gek op planten maar ze gaan bijna altijd dood.
Ik hou heel erg van grote groene planten maar om de een of andere reden gaat er toch iets mis. Laatst hadden we een plant met zwarte bladeren, bij een andere plant groeit er schimmel op de aarde… IK SNAP HET NIET! Jaap groeit wel lekker tho.

24. Ik ben geboren met zwart haar.
Zo blond als ik nu ben, zulk zwart haar had ik toen ik geboren werd. In de tussentijd is het toen veranderd naar lichtblond en uiteindelijk donkerblond wat ik nu zelf bij de kapper met highlights laat verven. En ik had 10 jaar geleden nog zwart haar.

25. Fotografie is een van mijn hobby’s.
Ik weet niet of veel mensen dit weten, maar ik vind bloemetjes fotograferen echt té leuk. Ik heb een super-deluxe-mega-coole camera maar helaas ligt hij te verstoffen op mijn kantoor. Ik moet er echt gauw wat meer mee gaan doen, ook vind ik flatlays maken erg leuk, maar ook dat kost weer enorm veel tijd. Maar wil toch proberen wat meer ermee te gaan doen!

26. Ik doe ’s avonds altijd de deur op slot als ik alleen thuis ben.
Dex is natuurlijk onze waakhond, maar ik vind het toch veiliger om de voordeur op slot te doen als ik ’s avonds alleen thuis ben. Vaak zit ik dan boven en dan hoor ik niet zo 123 wat er beneden gebeurt.

27. Ik vind ‘prima’ een afschuwelijk woord.
Het is zo ontzettend niets-zeggend. Iets is niet goed, niet slecht maar ‘prima’. Ik kan er slecht tegen als iemand zegt ‘oh ja het was wel prima’.

28. Een pina colada is mijn favoriete cocktail.
Als je cocktails roept dan zeg ik pina colada. Er is echt geen cocktail die ik lekkerder vind. Ik vind er wel meer ‘gewoon’ lekker maar niet lekkerder-der dan een pina colada.

29. Lichtelijke waterfles-verslaving.
Als er een nieuwe versie van een Dopper, Waterdrop of Chilly op de markt komt dan móet ik ‘m hebben. Ik heb zelfs een waterfles die licht geeft als ik te lang geen water gedronken heb. Call me crazy.

30. Ik ben 30.
En toegegeven, zo’n pijn doet het helemaal niet 😉

About Author

Esmeralda Samantha, 31 jaar, #juristopsneakers en eigenaar van Veritas Advies. Sinds september 2018 ben ik fulltime ondernemer in mijn eigen bedrijf. Ik heb een kantoor aan huis, ik schrijf graag blogs, dans, lees en fotografeer graag (doe ik te weinig). Ik wil minimaal 2 keer per jaar op vakantie en ik ben gek op mijn Tim, Dex (Zwitserse witte herder), shoppen, motorrijden, wijn, en sushi.

No Comments

    Leave a Reply