Joehoe! Daar ben ik dan, ik ben Kim de Blije Businessmentor. Ho, stop even. Denk nu niet gelijk dat ik begin over je moet 10K per maand verdienen voordat je X of Y hebt bereikt of het ongewenst (voice) berichten moeten sturen naar mensen op Instagram. Nee, ik werk graag vanuit enthousiasme (blij zijn inderdaad). Het geheim zit hem in verbinding en oprechte interesse.

Nep zijn is zo 2012…

Waterval
Wie ben ik dan wel? Dat zal ik proberen zo kort en krachtig mogelijk uit te leggen. Dit is overigens wel een uitdaging, want ik ben een vrouw van veel woorden. Vooral als ik enthousiast word, raak ik niet uitgepraat. Misschien is dat de reden waarom Es mij een waterval noemt. Oké, ik dwaal af. Terug naar mezelf.

Ik ben Kim, zo’n 32 jaar geleden geboren in Eindhoven, waar ik in een buurtdorp ben opgegroeid. Vroeger zeiden ze vaak: “Kimberly (oh ja, zo heet ik eigenlijk), doe niet zo blij.” Jarenlang dacht ik dat ik moest leven volgens opgelegde regels… Maar door wie eigenlijk?

Stomme regels. Ze kloppen helemaal niet. Zoals ik al zei, nep zijn is niet sexy. Ik ben gewoon een enthousiast persoon, en ik zie het als mijn kracht om wat leven in de brouwerij te brengen. Mijn grootste drijfveer is dus om tegen de stroom in te vlammen. Ik besloot van mijn ontembare enthousiasme mijn FIRE te maken. De Blije Businesscoach is een paar jaar geleden geboren!

Wie, wat, waar
Dagelijks help ik ondernemers met een creatief brein om orde te scheppen in al hun ideeën en echt in de actiemodus te komen. Want ik weet uit eigen ervaring dat als je niets met al je plannen en ideeën doet, er niets van terechtkomt. Zonde! De wereld wacht echt op jou en je ambitie.

Ook als je vastgeroest zit in vaste patronen, is het tijd om deze te doorbreken met een bonkie of iets dergelijks (je weet wel, zo’n groot gevaarte om deuren mee open te breken). Er is zoveel mogelijk als je je eigen oogkleppen afzet. Geen zorgen, geen stress, geen paniek! Daar help ik je bij.

Als brandweervrouw weet ik hoe je een vuur moet blussen, en als businesscoach weet ik hoe jij het vuur in jezelf mag aansteken, zodat je kunt vlammen! Dit alles terwijl je trouw blijft aan jezelf, met een aanbod waar je trots op bent en waarmee je de leukste klanten aantrekt.

De weg vooraf
Hier kwam ik natuurlijk niet zomaar. In 2017 ervaarde ik een gigantische werkdruk. Op dat moment werkte ik in de horeca, waarbij ik vijf taken in één functie uitvoerde. Natuurlijk is dat niet gezond. Ik werkte dag en nacht, wat steeds moeizamer ging. Er ontstond meer gedoe op de werkvloer, terwijl ik er juist moest zijn voor het personeel. Een van mijn verantwoordelijkheden was het opleiden van de (nieuwe) werknemers, maar op het laatst had ik er de kracht niet meer voor. Dus het was niet zo vreemd dat ik op een dag mijn bed niet meer uit kon en mijn evenwicht totaal verdwenen was.

Na maandenlang diverse bedrijfsartsen te hebben bezocht en keer op keer te horen had gekregen dat ik ‘licht overspannen’ was, kreeg ik eindelijk bevestiging van bedrijfsarts nummer 4: “Lieve Kim, je hebt een zware burn-out”. Die last, die op mijn schouders lag, viel ervan af. Eindelijk erkenning voor hoe ik me voelde. Na zes maanden kon ik eindelijk beginnen met herstellen.

Van prullenbakbrandje naar een giga vreugdevuur
Begrijp me niet verkeerd, ik ben niet trots op mijn burn-out. Maar het heeft wel mijn ogen geopend. Ik wist wat ik nooit meer wilde. Het heeft mij zoveel lessen gebracht en gevormd. En hoewel ik destijds riep: “Ik wil mijn oude leven terug”, kijk ik daar nu heel anders naar.

Nu, een paar jaar later, heb ik allesbehalve mijn oude leven terug. Inmiddels ben ik mezelf gaan ontwikkelen en heb ik de tijd genomen om te onderzoeken wie ik wil zijn als de verbeterde versie van mezelf! Wat een aanrader is dat. Mijn les: ga niet terug naar wat het was, want dan blijf je dezelfde fouten maken als voor je ziek werd.

Dromen aansteken en gaan
Jezelf jarenlang in een ongelukkige situatie duwen heeft dus echt geen zin. Uiteindelijk besloot ik te gaan ondernemen omdat ik in elke vezel merkte dat ik mijn dromen mocht aansteken en kon gaan vlammen. En weet je wat zo mooi is? Daarmee help ik anderen op de dag van vandaag. Het maakt me trots dat ik dankzij al mijn ervaringen, dus ook de minder leuke, zoveel ervaring heb opgebouwd om als waterval van motivatie en plannen jou aan te moedigen te gaan voor wie jij wilt zijn. Dit heb ik altijd gemist.

“Wat een slecht einde, Kim.”
Ik weet het. Ik moet mezelf dwingen te stoppen met typen, anders ben ik morgen nog bezig. Dus ik sluit af met wat je de komende tijd van me kunt verwachten. Verwacht onderwerpen van hak op de tak. Maar één ding is zeker: het gaat over alles wat met ondernemerschap te maken heeft. Het staat straks boordevol tips en stappenplannen. Want ik houd van simpel, eenvoud en gas erop. Wil je een onderwerp hier op de Jurist met Sneakers-blog teruglezen? Laat het Es of mij gerust weten. En ben je benieuwd waar ik jóu mee kan helpen? Stuur me dan even een berichtje!

Tot snel!