Hoi!

Even voorstellen hoor: ik ben Joyce en ik 31 jaar. Op mijn 18e ben ik verhuisd van Deventer naar het prachtige Groningen. Voor de liefde, maar ook om hier te studeren. Helaas is die relatie na een jaar uitgegaan.

Opleiding
In eerste instantie ben ik begonnen met de opleiding tot maatschappelijk werkster, maar toen begon mijn ziekte zich te ontvouwen en gooide roet in het eten. Een jaar later ben ik begonnen aan de opleiding tot secretarieel medewerkster. Deze rondde ik in 2014 af.  Helaas heb ik hier, mede door mijn ziekte, nooit een baan in gevonden. Daarom krijg ik een Wajong uitkering.

Ziekte
Ik noemde het net al even, maar ik ben dus chronisch ziek en heb Lupus. Lupus is een aan reuma verwante ziekte. In de begin jaren was het erg zoeken naar medicatie en een diagnose. Dit werd eind 2015 zo heftig, dat ik in een rolstoel kwam en moest revalideren. De laatste 2 jaar gaat het echter erg goed. Er zijn minder medicijnen nodig en ik heb na een leuke activiteit minder tijd nodig om bij te komen. Echter blijft het altijd puzzelen om mijn energie goed te verdelen.

Eigen blog
In 2016 ben ik mijn blog enJOYce life gestart. Vooral als uitlaatklep destijds, omdat ik in een moeilijke periode zat. Maar naar mate het beter ging ben ik vooral gaan schrijven over dingen die me gelukkig maken. Reizen, lekker eten, tijd met vrienden, concerten en lekker creatief bezig zijn. En ik ben nu bijna een jaar samen met mijn nieuwe vriend.

Vrijwilligerswerk
Sinds een paar maanden doe ik vrijwilligerswerk bij de kinderboerderij in het Stadspark van Groningen. Hier voer ik de diertjes en zorg dat het terrein netjes is. Het is super gezellig met de collega’s onderling en ondanks dat ik er pas net bij ben, voelt het alsof we elkaar al veel langer kennen.

Recepten
Op deze blog zal ik elke maand een simpel en budget vriendelijk recept met jullie gaan delen. Of het nu is op het gebied van bakken, ontbijten, lunchen of dineren. Alles komt voorbij. Omdat je met een uitkering en de stijgende prijzen soms creatief met je budget om moet gaan, vind ik het leuk hier wat mee te experimenteren.

Heb je vragen of een recept-verzoekje? Drop het in de comments!

Tot snel!