Wanneer ik niet zo lekker in mijn vel zit, of mijn hoofd even leeg wil maken, duik ik graag de keuken in. Door te koken of te bakken verleg ik mijn focus, waardoor ik me wat beter ga voelen. Met bijzondere feestdagen vind ik het extra leuk om iets lekkers te maken.

Voor jou heb ik vandaag het recept voor een luchtige cake voor met Pasen. Het recept dat ik maakte was vrij simpel, maar ik geef je ook tips voor variaties op dit recept. Daarnaast is het ook nog eens heel betaalbaar en het ziet er leuk uit op tafel.

Je hebt nodig:
– Cakeblik 28 cm
– Boter of olie (voor invetten)
– Mixer of garde
– Oven

De ingrediënten:
– 200 gram ongezouten roomboter
– 200 gram kristalsuiker fijn
– 4 eieren
– Snufje zout
– 200 gram zelfrijzend bakmeel
– 8 gram vanille suiker
– cacaopoeder op gevoel

Vooraf:
– Verwarm de oven voor op 160°
– Zorg dat alle ingrediënten op kamer temperatuur zijn
– Vet het bakblik in

Bakkers klaar? Bakken maar!

  1. Mix de boter en suiker tot een romig geheel. Dan voeg je 1 voor 1 de eieren toe. Zorg dat ze per ei opgenomen worden in het mengsel. Bij het laatste ei doe je ook de vanillesuiker erbij.
  1. Voeg hierna het zelfrijzend bakmeel en het snufje zout toe en mix tot een mooi geheel.
  1. Haal 2/3e van het beslag uit de kom en doe dit in een aparte kom. Aan het beslag wat overblijft voeg je de cacaopoeder toe. Zelf heb ik dit op de gok gedaan.
  1. Verdeel de helft van je vanille beslag in het cakeblik, doe daarna het beslag met cacaopoeder erin. Daarna eindig je met een laag vanille beslag.
  1. Roer met een mes of vork door het beslag voor een mooi marmereffect.
  1. Bak de cake ongeveer 60 minuten op 160°. (Dit verschilt per oven) Controleer met een cocktailprikker na dit uur of je cake gaar is.

Nadat de cake volledig is afgekoeld, kun je deze naar wens decoreren.

Variaties
Als je het lekker vindt, zou je ook een naturel cake kunnen maken met advocaat erin. Je neemt dan het basisrecept en laat de cacao weg. In plaats daarvan kun je 125 milliliter advocaat toevoegen.

Voeg je liever geen alcohol toe? Dan kun je ook het basisrecept, zonder cacao, nemen en 60 milliliter citroensap toevoegen. Op die manier maak je een heel frisse cake.

Veel bakplezier en eet smakelijk!

Psst; en als je een keertje lui bent kan je natuurlijk ook een kant en klaar mix gebruiken die je in de supermarkt vindt. Even een pak cacaopoeder erbij kopen en de overige ingrediënten die op het pak staan.