Als je mij op Instagram volgt dan heb je het vast en zeker al voorbij zien komen: de Wetten & Whisky podcast. Samen met Tim heb ik op 2 augustus de podcast gelanceerd.

De Wetten & Whisky podcast is de enige virtuele bar van Nederland waar ondernemerschap en wetgeving samenkomen in één enkel glas. In deze podcast kun je luisteren naar openhartige gesprekken met succesvolle ondernemers, epische verhalen en de nodige rechtbankdrama’s. Maar dat is nog niet alles! Tegelijkertijd leren we je hoe je jezelf als ondernemer kunt beschermen in de juridische jungle van het ondernemerschap.

Dit eerste seizoen is vooral even uitvinden wat wij leuk vinden en wat onze luisteraars leuk vinden om naar te luisteren, dus heb je tips, tricks of vragen voor ons? Let me know!

Inmiddels staat het eerste seizoen online. En dit zijn de eerste vier afleveringen:

Aflevering 1 – Let’s go! Wie zijn Es en Tim? Een nieuwe uitdaging voor dé jurist op sneakers en haar “partner-in-crime”
Na brainstormen, technische snufjes en enige voorbereiding is het vandaag dan echt zo ver. We gaan van start met de Wetten en Whisky podcast! Wij zijn Es én Tim en we nemen je graag mee in de enige virtuele bar waar ondernemerschap en wetgeving samenkomen in één enkel glas. Geen saaie stoffige juridische materie, maar openhartige gesprekken met succesvolle ondernemers, epische verhalen en rechtbankdrama’s! In deze eerste aflevering stellen we onszelf aan je voor en delen we hoe we elkaar hebben ontmoet. Wat vinden we echt belangrijk in het leven? Wat drijft ons? En hoe passen onze bedrijven in die visie?

Aflevering 2 – De zaak Sophie – Waarom is Esmeralda begonnen met Veritas Advies?
Er was eens…

Vanaf dat we klein zijn weten we het al, elk verhaal heeft een begin. Weet jij nog dat je bij de kvk naar binnen liep en jouw bedrijf bent gestart? Wat was daar de aanleiding toe? Waarom ben je gestart met jouw bedrijf? Voor Esmeralda was dit de zaak Sophie. Sophie is een lieve, zorgzame vrouw die als hobby websites maakt voor haar klanten. Ze heeft hier veel plezier in en het brengt haar veel energie. Totdat het helemaal mis loopt… In deze aflevering starten we met het verhaal achter de zaak Sophie. Wat is er aan de hand? Waarom is Sophie helemaal in de stress? Waarom heeft Esmeralda ervoor gekozen om Sophie te helpen? Wat kan Es voor Sophie doen?

Aflevering 3 – De zaak Sophie deel 2 – Hoe liep de eerste rechtszaak van Esmeralda af?
In de vorige aflevering hebben we Sophie leren kennen, Sophie zit op dit moment met een klant die niet wil betalen en dat gaat van kwaad tot erger. De sfeer wordt grimmiger en de berichten van de klant worden steeds dreigender. Dat is het moment waarop Sophie en Esmeralda besluiten naar de rechter te stappen. In deze aflevering nemen we je stap voor stap mee in het proces van de zaak Sophie. Wat voor bewijs was er? Konden we de rechter overtuigen van ons gelijk? Of had de tegenpartij toch een sterkere zaak dan dat wij dachten?

Aflevering 4 – Kim had haar juridische sh*t liever eerder geregeld. In gesprek met de Blije Businesscoach Kim van Adfire Coaching!
Kim begon haar business net als veel andere ondernemers, gewoon beginnen! We vogelen onderweg wel uit hoe het moet. Terugkijkend naar dat begin had ze een aantal zaken toch anders willen doen. Maarja, er komt zo veel op je af in die eerste periode als ondernemer. Wat ga je precies aanbieden? Hoe ga je jouw bedrijf noemen? Hoe ga je dat met betalingen regelen? Maar heb je weleens stilgestaan bij de juridische zaken rondom het ondernemen? In deze aflevering gaan we het met de Blije Businesscoach én brandweervrouw Kim hebben over haar bedrijf en de juridische zaken waar zij als coach mee te maken heeft gehad. Hoe is ze bij Es gekomen, en waarom heeft ze voor Es gekozen?

Luister nu het eerste seizoen!
Inmiddels kun je alle afleveringen van het eerste seizoen luisteren via Spotify, Apple Podcasts of een ander platform.

Inmiddels zijn we druk bezig met de voorbereidingen voor het tweede seizoen van de Wetten & Whisky podcast. Op woensdag 8 november zijn we iedere woensdag om 7:00 uur terug met een nieuwe aflevering.

En wil jij als eerste op de hoogte zijn van onze nieuwe season premiere? Schrijf je dan in voor de Wetten & Whisky podcast updates en ontvang elke week de shownotes in jouw mailbox.

We zijn heel erg benieuwd wat je van onze Wetten & Whisky podcast vindt! Laat je ’t ons weten in een reactie?