Als je me al een tijdje op Instagram volgt via mijn account @esmeralda.veritasadvies dan weet je dat ik inmiddels een behoorlijk aantal escape rooms op mijn naam heb staan. De teller staat inmiddels op 48 waarvan twee in Londen, één in Kroatië, één in Slovenië en één in Oostenrijk.

In deze blog deel ik mijn top 10 escapes in Nederland met je. Als je nog nooit een escape gedaan hebt, houd je dan aan de volgorde van mijn lijstje waarbij je dan begint bij 1. Door middel van het aantal sterren (max. 5) geef ik mijn waardering. Deze kamers zijn allemaal spannend maar niet eng/horror-achtig. Je kunt wel wat jumpscares verwachten maar dat hoort wel een beetje bij het escapen, vind ik.

1. Courtroom ⭐⭐⭐⭐ + The Mission ⭐⭐⭐
Dit was een van de eerste escapes die ik speelde en wat zijn ze leuk! Ze zijn goed in thema, met acteurs (maar niet eng!) en een hele toffe verhaallijn.

2. Escape from Wonderland ⭐⭐⭐⭐⭐
Als meisje/vrouw die gek is op sprookjes móet je deze escape gedaan hebben. De naam is echt de perfecte omschrijving van hoe de escape is. Heel erg mooi gedaan. En één tip: neem ook even de tijd om goed om je heen te kijken.

3. Family Secrets ⭐⭐⭐⭐
Deze escape deden Tim en ik tijdens ons 10-jaar-jubileum. Met z’n twee is deze kamer best pittig maar met z’n vier of vijven echt heel goed te doen.

4. Kamer 237 ⭐⭐⭐⭐⭐ + De conciërge (2 personen) ⭐⭐⭐⭐⭐
Kamer 237 is de eerste kamer die wij in Volkel hadden gedaan en gingen, toen de conciërge open was, direct terug. We waren heel benieuwd naar de tweede kamer van deze eigenaren en ook deze was echt weer de moeite waard!

5. Here I Am ⭐⭐⭐⭐⭐ + Bella Ciao ⭐⭐⭐⭐
Bij Escaperoom Katwijk loop je bij deze escapes tot twee keer toe de series in. Als je Vis a Vis en La casa de Papel hebt gekeken dan móet je deze kamers doen. Heb je ze niet gezien? Dan móet je hier ook naartoe. De escapes zijn zó tof, zó goed in thema en zó leuk om te spelen. Geniet ervan!

6. Corps Inc. ⭐⭐⭐⭐⭐
Als je niet bang bent aangelegd is deze escape in Baarn ook heel tof. Deze is ook met acteur maar zéker niet eng. Met een goede dosis spanning heb ik heel erg genoten van deze kamer.

7. The Execution ⭐⭐⭐⭐
Onze tweede kamer in Rijswijk was The Execution. Ik vind dit soort gevangenis-achtige-verhalen altijd wel heel tof. Ik ga geen spoilers plaatsen, maar geniet ervan!

8. Soup du Jour ⭐⭐⭐⭐⭐
De spanning van deze kamer begint al op het moment dat je op de locatie aankomt, deze escape is namelijk gevestigd in een oud klooster in Amersfoort. Je zit meteen in het verhaal en ook deze kamer is heel tof in elkaar gezet. Ik ben ook heel benieuwd naar de andere kamer, Bloody Mary.

9. Rebecca ⭐⭐⭐⭐⭐
Tijdens ons escape weekend in Oegstgeest hadden we 4 kamers geboekt waarvan de eerste Rebecca was en de toon was direct gezet. Wát een toffe kamer met toffe effecten en de omvang van deze kamer is ook echt geweldig!

10. Molly’s Game ⭐⭐⭐⭐⭐
Voor het spelen van deze kamer had ik wat zenuwen, mag ook wel als je naar de #3 kamer van Nederland gaat. En ik kan van deze kamer niets anders zeggen dan; ga ‘m spelen en neem hier ook weer de tijd om even om je heen te kijken en te genieten van alles wat er te zien is. Maar speel eerst minimaal bovenstaand lijstje of 10-20 andere kamers. Ga deze NIET als eerste doen want je bent voor je leven verpest. Dit is namelijk geen escape room meer, maar een escape ervaring. Ik kwam met tranen naar buiten, zo erg onder de indruk was ik van deze kamer.

Heel veel plezier met het spelen van één of meer van deze kamers. Laat je het me via een DM op Instagram weten wat je ervan vond?